Nieuws

Coaching met de CSR® Burn-out & Stress methode!

Als je last hebt van stressgerelateerde klachten wil je hier uiteraard zo snel mogelijk weer vermindering in zien. Al jaren coach ik mensen met vraagstukken rondom burn-out, stress en veerkracht. Ik blijf altijd op de hoogste van de nieuwste inzichten die gedaan worden in dit vakgebied en zorg regelmatig voor bijscholing. Onlangs heb ik bij CSR Expertisecentrum stress en & veerkracht de ‘opleiding stress en burn-out coaching’ succesvol afgerond. 

Over de CSR-methode

De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche.

‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Voordelen van de CSR-methode:

  • Eerst fysiek herstellen, dan pas mentaal
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Effectiever en duurzamer dan een puur psychologische behandeling
  • Hoge klanttevredenheid

Mocht je hulp willen hebben om jouw stressklachten te verminderen ben je van harte welkom!

Yes, weer open voor business!

De laatste 2 maanden heb ik met veel plezier en zeker ook mooie resultaten via video gecoacht. En dat blijf ik zeker nog aanbieden. Maar het is toch ook wel weer fijn om elkaar, als is het op enige afstand, weer te kunnen zien. Vanaf vandaag kan je ook weer in de praktijkruimte langskomen voor een ontmoeting. Ik laat de keuze aan jou! Uiteraard heb ik hier gedacht aan jouw en mijn gezondheid. Want ik sta niet alleen voor mentale gezondheid, maar fysieke gezondheid is ook zeker zo belangrijk!

Tot snel!

 

23 september 2019

De week van het werkgeluk!

Van 23 tot 27 september is het de week van het werkgeluk. Moet daar een speciale week voor in het leven geroepen worden? Ja!

Er zijn nog veel mensen niet gelukkig op hun werk en heeft 27% één of meerdere slechte werkdagen per week. Ondanks de toegenomen aandacht voor (werk)geluk, zien we dat er in NL nog een groot verschil is tussen hoe gelukkig we ons voelen op het werk en in de rest van ons leven. Ook burn-out en stress vieren hoogtij.

Het goede nieuws is dat je invloed kan hebben op het werkgeluk van jezelf en je collega’s. 

Werkgeluk Loopbaancoaching Amsterdam Berg op Coaching
Hoe doe je mee?

Allereerst door het Manifest te ondertekenen. Hiermee geef je aan dat je werkgeluk belangrijk vindt. Daarmee sluit je je aan bij de groeiende groep mensen en organisaties die het belang van werkgeluk onderstreept en bereid is om daar energie in te stoppen. Het delen van dit geloof heeft als doel om het bewustzijn nog verder te verspreiden. Wil je meer doen? Graag!

Want zeg eens eerlijk. Jij wordt toch ook blijer van een omgeving waar ruimte is voor plezier maken, betekenisvol werk, goede relaties en ontwikkeling? 

Wil je inspiratie en ideeën om meteen mee aan de slag te gaan? Kijk dan naar de toolbox van de week van het werkgeluk. Of neem contact met mij op. Ik help je graag op weg.

 

 

7 augustus 2018

Van vonkjes naar een brandend vuur!

Vandaag een mooie sessie gehad over t vuur aanwakkeren in jezelf. Hoe kom je weer bij je passie en relativeer je niet alle ideeën plat…

Ik zet hier graag de bezielingsplaten van Adriaan Hoogendijk voor in. Zo krijg je helder hoe je de kleine vonkjes tot een constant vuur kan laten branden. De coachee ging met veel inspiratie, motivatie en ideeën de deur uit!

Zelf aan de slag met jouw droombaan? Kan jouw vuur wel wat zuurstof gebruiken? In de maand augustus heb ik weer enkele plekken beschikbaar om inspiratie op te doen tijdens een inspiratiesessie.

Plan een afspraak in!

#weeraanhetwerk #genieten #relightmyfire #coachen #allesbegintmeteenvonkje #findyourpassion #loopbaancoaching #coachingamsterdam

 

3 april 2018

Hoe begin jij je dag? 🤸‍🎈

Ken je dat gevoel dat je zoveel hebt gedaan op een dag, maar niet toegekomen bent aan wat je had voorgenomen? Dat je halverwege de dag chagrijnig wordt omdat je het idee hebt achter de feiten aan te lopen?

Dan kan een daily routine je uitkomst bieden!

Heb een duidelijk doel (en gevoel) voor ogen en richt je dag daar op in.

Door je dagelijkse routine hierop aan te passen creëer jij je eigen richting. Je bent aan het eind van de dag tevreden, blij en heb je nog energie over. Voor mij is speelplezier, vertrouwen en van waarde zijn voor anderen belangrijke peilers.

Focus en regie over je planning

Mijn daily routine ziet er ongeveer zo uit:

 Ik start met mijn lijf wakker te maken door 5 á 10 minuten te bewegen (krachtoefeningen, 5 tibetanen, dansje met zoon). Verzin zelf een activiteit waar jij je lichaam mee kietelt 

 Mijn mindset is dan aan de beurt. Ik richt mij bewust op overvloed, verbinding en plezier. Dit doe ik door een meditatie of visualisatie te doen. Hierdoor zie ik de wereld door andere ogen. Ik ervaar meer schoonheid, kansen en mogelijkheden.

 Daarna verwen ik mijn maag met een gezonde maaltijd. Waar afwisseling het sleutelwoord is.

 Nu ben ik klaar om mijn werkdag te beginnen. Elke dag plan ik 10 minuten in om te bepalen wat ik ga doen om een stapje dichterbij mijn doel te komen. Mijn mails beantwoord ik op 2 vaste momenten van de dag. Ik laat mij niet afleiden. Ik heb de regie en ben nog nooit zo moeiteloos productief geweest.

Heb een mooie betekenisvolle dag! 
Liefs Anne
💋

Wil jij graag meer structuur en focus? Heb jij behoefte aan richting bepalen en de regie over je leven terugnemen? Plan dan nu hier een sessie in!

 

 

20 maart 2018

Nieuwe stappen!

Naast dat ik met hart en ziel coach, ben ik ook op een andere manier bezig om mensen te inspireren, te begeleiden en aan te moedigen hun talenten te benutten.

Dankbaar

Ik ben dan ook dankbaar dat ik verbonden ben aan het opleidingsinstituut Hoogendijk Coaching en Opleiding. Want wat een rijkdom ik afgelopen dagen weer heb mogen meemaken!
Dit weekend heb ik als supervisor en trainer 11 bijzondere studenten mogen begeleiden in de unieke Opleiding tot Bezielingscoach van Adriaan Hoogendijk.

trainer geweldloze communicatie

Debuut

Het was mijn debuut als trainer hier. Ik heb mijn passie voor Geweldloze Communicatie mogen delen. Het was een feest dat er zo actief werd geoefend en gespeeld. Hoe meer mensen deze vorm van verbindende communicatie kunnen uitdragen hoe liefdevoller we met elkaar kunnen omgaan.

 

Fijne samenwerking

De inspirerende omgeving had zeker ook een hoofdrol. In de tuinzaal van Samaya Conferentiecentrum was het heerlijk werken. Samen met Rob Hessels heb ik mijn passie voor trainen en begeleiden van fantastische toekomstige coaches dit hele weekend kunnen delen. Fijn om samen een team te vormen Rob! 

Als je benieuwd bent naar de opleiding, er start in november weer een nieuw opleidingsjaar:

https://www.hoogendijkcoaching.nl/opleiding-bezielingscoach/

 

 

8 maart 2018

Celebrate!

Het is vandaag internationale vrouwendag!
En dat wil ik met jullie vieren….

Deze week geef ik je de kans om een inspiratiesessie te boeken voor een zeer speciaal tarief! Ik geef 50% korting!

Women run the world

Ik ben heel blij dat ik een vrouw ben, en met name in deze tijd waar vrouwen zich steeds meer laten zien, zich ontwikkelen en verbinden met elkaar.

Ik ben een hartstochtelijk supporter van vrouwen. Wat wij voor de wereld kunnen betekenen en neerzetten is van grote waarde en belangrijk! Met een inspiratiesessie kijk ik met jou wat je wilt creëren of hoe je je invloed kan vergroten in je leven. Dat idee of die wens dat al een tijdje sluimert maar waar je maar niet aan toe komt om aan te beginnen wil ik samen met jou in vuur en vlam te zetten.

Jouw wens uit laten komen

Wil jij een onderneming starten, een nieuwe baan vinden, een nieuwe leefstijl aanmeten, starten met een opleiding?
Kan jij een ellenlange lijst maken van bezwaren en maren waarom je hier niet mee start? In een inspiratiesessie halen we de obstakels weg en durf jij weer te luisteren naar je verlangen. Na deze inspiratiesessie weet jij wat jouw eerste concrete stap zal zijn.

Om een vrouw geïnspireerd de deur uit te zien lopen na een inspiratiesessie is goud waard. Met blosjes op de wangen, een glimlach rond de mond en een ferme tred. Ze heeft helderheid wat haar te doen staat. Contact met haar passie en ze weet welke eerste stap ze gaat zetten. En ze heeft absoluut het vertrouwen dat ze de volgende stappen ook gaat zetten. Een week later belt zij me met het nieuws dat ze zich heeft ingeschreven bij de kamer van koophandel. Weer een vrouw die haar dromen waar maakt!

Cadeau

Gun jij jezelf dit cadeau? Of denk je meteen aan die ene vriendin die je dit cadeau wilt doen?

Dit is het moment!
Reserveer die inspiratiesessie!
Nu voor 50% korting. Voor de speciale prijs voor €50,- excl btw per uur.

Boeken: www.bergopcoaching.nl/reserveer-nu-sessie/

Dit speciale Vrouwendag tarief geldt van 8 t/m 14 maart 2018.

Als je deze week boekt dan, kan je online via mijn website zelf bepalen wanneer je de afspraak maakt. Dit kan ook ingepland worden na deze week.

Deel dit met je vriendinnen in je netwerk!

Heb een inspiratievolle dag mooie, stoere, liefhebbende, succesvolle, slimme en betrokken vrouwen!

 

5 februari 2018

Succesvol! 

Ik durf te zeggen dat ik succesvol ben in het coachen van mensen. 

Deze uitspraak is niet enkel gestoeld op mijn gevoel, maar wordt gelukkig ook zeker ondersteund door cijfers.

Hele mooie cijfers!

Mijn klanten beoordelen hun gehele coachtraject met een 9 en ik als coach krijg een 9,1!  🎉

Om te weten of coaching effectief is, is het belangrijk om te meten. 
Daarom maak ik voor zowel mijn Nederlandstalige als mijn Engelstalige klanten al jaren met veel plezier en tevredenheid gebruik van de Coaching Monitor van de NOBCO (Nederlanse Orde van Beroepcoaches).

Ik ben een heel tevreden coach die mijn klanten helpt met een echt duurzame verandering. 
Het is dan ook intens genieten om de laatste coachsessie samen terug te kijken naar de ontwikkelingen, ontdekkingen en behaalde successen van de voorgaande maanden.

Wil jij ook succesvol gecoacht worden?
Heb jij behoefte om je verder te ontwikkelen? 
Wil je meer richting geven aan je werk, leven of liefde? 

Neem dan contact met mij op!   

Ik heb weer een aantal plekken beschikbaar in februari.

 

 

11 oktober 2017

Geef je mind 10 minuutjes per dag!

Het is de maand van de Geestelijke Gezondheid…. …..en het is makkelijk om 10 minuutjes te vinden voor je geest! ⏳

In de snelle wereld van vandaag, denken de meeste van ons dat je niet 10 minuten over hebt – maar wat als ik je vertel dat je vandaag je telefoon 150 keer zal aanraken?

En dat er een grote kans bestaat dat je meer dan 2 uur zal spenderen op social media.

Ik denk dat 1 uur en 50 minuten een beter getal is!

Berg op Coaching Mediteren Stress

Dus, in plaats van die status update te posten, waarom geef je je geest niet een update?

Het is makkelijk om 10 minuten te vinden voor je mind. 😊

Start nu met mediteren!🙏

 

Je kan hier een aantal fijne gratis meditatie of mindfulness oefeningen vinden:

www.mindfulcentrum.nl/gratis_mindfulness_oefeningen

www.gerschurink.nl/audio.php

Liever in het Engels?

www.marc.ucla.edu/mindful-meditations

www.smilingmind.com.au

En deze 2 fantastische apps maken het je wel erg gemakkelijke en plezierig, met een grote diversiteit aan meditatie- en mindfulness oefeningen:

www.insighttimer.com

www.headspace.com

Berg op Coaching Amsterdam Noord

Als je zelf een favoriete meditatie hebt, deel het met me (na je 10 minuten mediteren 😉). Ik sta altijd open voor nieuwe inpsiratie! Veel plezier vandaag en geniet van je 10 minutes a day! ❤

#find10minutes, #vitality, #loveyourmind 

 

30 september 2017

Hardlopen helpt bij het verminderen van stress- en burn-out klachten

Last van stress, overspanning of een burn-out? Of wil je dit voorkomen? Trek je hardloopschoenen aan! 3 x per week een uurtje rustig(!!) hardlopen doet wonderen. Het is ook nog eens heel gunstig voor je slaapcyclus.

burn-out coaching running

Ik ga zo weer een rondje. Doe je mee?

#vitaliteit #gezondegeestineengezondlijf #byebyestress

Kan je hulp gebruiken bij je stress- of burn-outklachten? Neem gerust contact met mij op.

Burn-out bestrijden? Ga hardlopen!

20 juli 2017

Vrouwentraining “Krachtvrouw, ik hou van jou!”

 

Lieve vrouw!

De zomer is gearriveerd. En velen van jullie gaan lekker met vakantie, of zijn al op pad. 👙👒🎈

Uitwaaien, je zinnen verzetten, even uit de sleur en weer opladen. 
Ook als je thuis blijft gunnen we je dat van harte: even helemaal niks en weer in je kracht komen.
En eigenlijk gunnen we je dat gevoel en die basis het hele jaar door.

vrouwentraining Amsterdam

Daarom starten we – voor die vrouwen die graag na de vakantie ook in contact willen blijven met hun inspiratie, bezieling en vitaliteit – de training “Krachtvrouw, ik hou van jou!”. Vanaf 20 september 2017, 8 woensdagavonden in Amsterdam Noord bij Noord Straalt.

Om dat lekkere gevoel van ontspanning, verbeeldings- en veerkracht mee te nemen, je leven van alledag weer in.

Om te ontdekken waar jij je inspiratie, je balans en je vitaliteit uit kunt putten.

Om jezelf en andere vrouwen in de training te verrassen hoe krachtig, zacht en vreugdevol je eigenlijk bent. 
Zelfs als de waan van de dag je al weer heeft ingehaald.

Om je wakker te schudden en te houden, in contact te komen met je open hart; met je essentie, datgene wat jou werkelijk drijft.

En dat te kunnen delen. Vanuit plezier, vanuit gekheid, vanuit liefde en soms ook vanuit woestheid of droefenis.

Omdat het vrouw-zijn wonderschoon en soms ook nog niet zo eenvoudig is.

En omdat we onze draagkracht met elkaar kunnen versterken.

Of je nou jong, oud, getrouwd of single bent, wel of geen kinderen hebt, of je werkt, studeert, zorgt voor iemand of je bent er nog niet uit wat je wilt…..Je bent van harte welkom!

Waar: Noord Straalt, TT Vasumweg 24A
Wanneer: 8 Woensdagavonden vanaf 20 september: 20 en 27 september, 11 en 18 oktober, 1, 8, 22 en 29 november 2017.
Prijs: €399,-. Early Bird prijs: €365,- 
Let op: Early bird is verlengd tot 3 september 2017!

Voor extra info over de training kun je uiteraard bij mij terecht. 
Check onze facebooksite: www.facebook.com/krachtvrouw.
Aanmelden kan hier: http://bergopcoaching.nl/aanmeldformulier-krachtvrouw-ik-h…/

Ik hoop je te zien in september! En ik wens je een mooie vakantie toe vol ontspanning, rust, verbinding met je geliefden en inspiratie voor de komende tijd!

Zonnige groeten  

Anne

 

13 januari 2017

Sometimes life is messy

Op zoek naar geluk? Stop dan met zoeken!

Onze constante zoektocht naar geluk kan ook schuren en een tegengesteld effect hebben.

Soms lijkt het een goede oplossing om geen aandacht te besteden aan het onbestemde gevoel wat er in je huist. Je richt je op kilo’s verliezen, gezonder eten, minder snauwen, meer mediteren, meer bewegen, zo veel mogelijk richten op dankbaarheid of welke voornemens je ook hebt om je uiteindelijk ‘beter of gelukkiger te voelen’.

Don’t get me wrong. Het is heel gezond en prettig om je te richten op wat van belang is in je leven en waar je naar toe wilt werken.
Maar we vergeten iets belangrijks: hoe goed om te gaan met je gevoelens van onbestemdheid, angst, onrust, pijn, verdriet, jaloezie en boosheid. Ren je er voor weg of ga je het aan?

Berg op Coaching - Verbinding

Verbinding
Het antwoord is: verbinding. Als je erkent welke gevoelens bij jou spelen door ze simpelweg waar te nemen, zonder ze te willen veranderen, ben je al eerlijk naar jezelf wat er nu is.

Stel je open voor anderen, deel ook je ‘minder florissante’ kanten van jezelf. In verbinding met jezelf en een ander kan je je kwetsbaarheid laten zien. Mijn ervaring is dat dit een heerlijk ontnuchterend en ontspannend effect heeft. De gevoelens van pijn, verdriet of neerslachtigheid kunnen er dan gewoon zijn, zonder er van weg te lopen, dat extra wijntje of chocolaatje te nemen of te denken dat je gek bent… En het neven-effect van het delen van je kwetsbaarheid met de ander is dat je je gelukkiger voelt, zonder dat je hier naarstig naar op zoek bent.

Ook ik heb deze winter met momenten ‘last gehad’ van winterblues. Omdat ik het deelde met een aantal mensen was het minder drukkend of zwaar en merkte ik dat ik het kon dragen. Ik hoefde het niet te fixen. Dat maakt mij veerkrachtig en op een diepere laag zit er een vertrouwen in het leven.

Sometimes life is messy, and that’s okay!

Volgens het mooie pleidooi van Dirk de Wachter is verbinding en ook kunst de manier om om te gaan met de momenten van wanhoop, ongemak en pijn. Het artikel “Het leven is niet altijd een feest. Wie dat durft toegeven heeft een stapje voor.” van De Morgen is gepubliceerd in december 2016 maar nog steeds actueel tijdens deze winterse dagen.

Berg op Coaching - Life is messy

 

 

5 december 2016

Mentale veerkracht

Ja, jij weet waarschijnlijk wel wat je moet doen om je fysieke weerstand te verhogen. Yep; door te sporten, voldoende te slapen en gezond te eten.

Maar hoe verbeter jij je mentale veerkracht en wat heb je eraan?

Met mentale veerkracht ben je beter in staat om te reageren op werkdruk, stress of een flinke tegenvaller. Je kan zorgen van je afzetten of ombuigen. Je ziet oplossingen en neemt op tijd rust. Anders gezegd: je zit geestelijk lekkerder in je vel!
Hier tref je 5 bruikbare tips aan van Arbo Unie. Zowel handig voor je manager als voor jezelf.

Mijn 6e tip is: In plaats van steeds naar voren te kijken wat je nog allemaal wil, moet of kan doen. Kijk eens terug wat je allemaal al hebt gedaan en bereikt. Sta er eens echt bij stil en vier het!

Heb jij nog een fijne, goede, bruikbare, grappige 7e of 8e tip om je mentale veerkracht te verhogen? Deel het met me! Of deel dit bericht met anderen. Hoe meer tips hoe veerkrachtiger en plezieriger we ons kunnen voelen. Lets share our wisdom and knowledge. 💞

Enjoy your day! 🎈

berg-op-coaching-vieren

 

29 november 2016

De adem

berg-op-coaching-pluizenbol
Adem in en adem vooral langer uit! 💨
Onlangs heb ik een inspirerende en praktische workshop bijgewoond van Nico van der Breggen. “Hoe adem jij?”
Zo mooi toepasbaar in het begeleiden van mensen met stress en burn-out klachten. Een echte aanrader! Een van de pareltjes van de cursussen van RINO amsterdam.

De adem is voor mij sinds een paar jaar een anker geworden. Het brengt mij elke keer weer terug naar mijzelf, naar de rust en vanuit daar naar creativiteit, humor en bakken met liefde.

Ik heb nog meer inzicht gekregen over hoe je via je ademhaling je lichaam kan aansturen. Je kan zelf je weerstand verhogen, je hormonen reguleren, je concentratie verhogen, de kwaliteit van je slaap verbeteren en nog veel meer. Het goedkoopste en altijd voorradige medicijn!

Fijn om de ademhaling mee te nemen in mijn begeleiding waar het van je hoofd naar je lichaam zakken centraal staat; moeiteloos en met plezier

Een fijne ademhaling toegewenst! 💨

berg-op-coaching-adem

 

14 oktober 2016

Aandacht

Zachtheid, warmte, liefde, troost…. Wie is er altijd om je dit te geven?

Jij!

Geef vandaag eens extra aandacht aan de relatie die je hebt met jezelf. Mijn ervaring is dat ik elke keer meer ontspan en verzacht naarmate ik de relatie verdiep. Wat je aandacht geeft groeit.
Het is een van de grootste cadeaus die ik aan mijzelf en mijn omgeving heb gegeven. 😘

Maar hoe doe je dat dan? Een mooi begin voor mij waren de concrete oefeningen van Self-Compassion by Kristin Neff, Ph.D. Ze hebben mij een ingang gegeven naar mijzelf. Een van mijn favorieten is de ‘Be Kind to Yourself Meditation’.

Ik wens je een zachte en liefdevolle dag toe.

#actofkindness #loveistheanswer #selfcompassion

berg-op-coaching-heart

 

10 oktober 2016

Kortere werkdag?

Een kortere werkdag zorgt voor minder stress, meer creativiteit en meer productiviteit. Wat kan je nu al toepassen in je 8-urige werkdag om deze voordelen te bereiken?

Efficiënter werken kan je doen door je telefoon ‘minder te aaien’. Maar ook breaks in te plannen waarin je even een frisse neus gaat halen. Wat zou jou dit opleveren? Mij geeft het meer plezier, ontspanning en een dieper contact met mijn klanten.

Wat ga jij doen en hoe kan jij je collega’s hierin betrekken om dit samen op te pakken? Ook voor de zzp-ers onder ons!

 

 

9 oktober 2016

Supervisor Opleiding Bezielingscoach

Ik ben trots en heel dankbaar dat ik verbonden ben als supervisor aan de opleiding tot Bezielingscoach van Adriaan Hoogendijk. Ik kijk er naar uit om de nieuwe lichting bezielingscoaches te begeleiden in het voor mij mooiste vak wat er is.

Mocht je interesse hebben in een mooie en rijke coachopleiding of Masterclass, reageer dan snel. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de start vrijdag 14 oktober.

 hoogendijk-coaching-en-opleiding

 

 

6 oktober 2016

Staat vitaliteit hoog op de agenda?

Vitaliteit is nog belangrijker geworden nu we langer doorwerken. Hoe hou je jezelf en je medewerkers lichamelijk en geestelijk fit? Actueel thema voor het bedrijfsleven. Het binden van medewerkers door hun vitaliteit en betrokkenheid te verhogen vraagt visie. Staat dit in jouw bedrijf hoog op de agenda? In het artikel van de Volkskrant wordt het belang hiervan helder gemaakt. Wil je weten wat jij kan doen voor jezelf of je medewerkers om het algemeen welbevinden te verhogen?  Neem dan contact op met mij om de mogelijkheden te bespreken.

volkskrant

 

 

29 september 2016

Hoe stress je vriend kan worden

Hoe denk jij over stress? Wordt jij er blij van of moet het zo snel mogelijk weg?

Afhankelijk van hoe jij over stress denkt bepaalt het effect ervan op je lichaam en geest.

Stress geeft je een energieboost, maakt je socialer, empathisch en behulpzamer. Tenminste….als je stress ziet als een fantastische ondersteuning om in actie te komen.

“When you change your mind about stress, you can change your body’s response to stress.”

Dit geldt niet alleen voor stress maar voor zoveel fysieke gewaarwordingen, gedachten en gevoelens. Hoe jij tegen iets aankijkt bepaalt het effect ervan op je leven. Waar wil jij anders naar kijken?

Je kan altijd een vrijblijvend oriënterend gesprek aanvragen.

#omdenken #hiephiephoeraikhebstress #vitaliteit #growthmindset

 

 

20 september 2016

Welk onverwacht cadeau zit er achter jouw burn-out verscholen?

 

Een vrouw van in de 30 kwam een aantal maanden geleden bij mij in de praktijk. Ze had een burn-out. Jaren hard gewerkt om alle ballen hoog te houden. Een jong kind, een nieuw huis, de ene na de andere reorganisatie in haar bedrijf overleefd en nog maar een tandje bijzetten. Minder mensen en meer werk…..

Ze was op. Ze kon niet meer. Haar verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen en aanpakkersmentaliteit werkten nu tegen haar.

Nu een half jaar later hebben we ons coachtraject afgesloten. Voor mij zit een stralende, krachtige, eerlijke en mooi vrouw. Ze voelt haar grenzen beter en geeft die ook aan, weet wat belangrijk voor haar is en is weer in contact met haar passie, intuïtie en zachtheid. Wat een genot om naar te kijken.berg-op-coaching

Ik krijg een paar dagen later deze zinnen van haar terug:

“Door jouw ben ik meer contact gekomen met mijn eigen vrouwelijkheid. Vast in een mannenwereld was ik dit deel van mijzelf zo goed als kwijt. De zachtheid, kwetsbaarheid, liefde die jij aan mij hebt toevertrouwd en gegeven beginnen zich nu in mij te wortelen.”

 

Vrouwelijkheid, daar was ik door verrast. Wat een onverwacht mooi neveneffect. Naast dat ze vitaler en krachtiger is geworden voelt ze zich ook vrouwelijker.

Bij een burn-out verlies je soms het vertrouwen in je lijf en zoek je oplossingen en houvast in je hoofd. Maar je lijf heeft jouw aandacht nodig! Luister ernaar: geef het rust, vertroetel het, rek het uit, maak een dansje, heb er plezier mee en leer het weer te vertrouwen. Dan kom je (langzamerhand) weer bij je intuïtie, plezier en …..bijvoorbeeld bij je vrouwelijkheid. Bij dat vertrouwen opbouwen en ontdekken kan coachen helpen.

So beware of unintentional (but wonderful) side effects of coaching….

Heb jij behoefte aan meer vitaliteit en bezieling en ben je al te lang zelf bezig alle ballen in de lucht te houden? Ben jij ook benieuwd wat coaching jouw voor verrassend neveneffect kan opleveren? Neem dan contact met mij op. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

 

30 december 2015

Ik wens je een mooi jaar toe met vele aandacht voor nu en nu en nu en nu….

 

Berg op Coaching - Happy Now Year

 

 

18 november 2015

Hoe ga je van werkstress naar werkplezier?

In onderstaand animatiefilmpje zie je hoe je dit kan aanpakken. 

 

 

11 november 2015

Stress Challenge

Volgende week is het de ‘Week van de Werkstress’. Meld je daarom nu vast aan voor de Stress Challenge!

beeld_Stress_Challenge

In het kader van de Week van de Werkstress organiseert Fonds Psychische Gezondheid voor de tweede keer de Stress Challenge.

Wil je ongezonde stress voorkomen?

De Stress Challenge van Fonds Psychische Gezondheid helpt jou om op een gezonde manier met stress om te gaan. Ga jij de uitdaging aan in de Week van de Werkstress? Van dinsdag 17 t/m vrijdag 20 november 2015 ontvang je dagelijks gratis een e-mail met een opdracht, informatie en tips, die in het teken staan van omgaan met stress.

Hier is de link om je aan te melden.

Kan je na de Stress Challenge nog hulp gebruiken. Wil jij je stress verlagen en je vitaliteit verhogen? Dan kan coaching je daar goed bij helpen. Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan je contact met mij opnemen via 06-50698802 of anne@bergopcoaching.nl

 

 

2 november 2015

Nieuwe training ‘Kom in je lijf’ 23 november van start

Vanaf maandagavond 23 november zal er een nieuwe 8-weekse ‘Kom in je lijf’ training beginnen.  

 

Caucasian woman practicing yoga at seashore in Maldives

 

De dagen worden weer korter en de vermoeidheid neemt weer toe. Een perfect moment om extra goed voor jezelf te zorgen. Na het volgen van de training voel je je energieker, ontspannen en in balans. Gun jij jezelf een extra boost in de wintertijd? Dan is de ‘Kom in je lijf’ training op jouw lijf geschreven. Voor meer informatie en aanmeldingen: ‘Kom in je lijf’ training

 

 

19 oktober 2015

Vraag subsidie aan voor duurzame inzetbaarheid

 

Bedrijven kunnen van 19 oktober t/m 13 november 2015 een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW om mensen langer, gezond en productief aan het werk te houden. Dit is interessant nieuws voor bedrijven die coaching aan willen biedenEen aanvrager kan de helft van deze sessies namelijk gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal 10.000 euro. Voorwaarde is dat het zelf de andere helft van het subsidiebedrag bijlegt.

Berg op Coaching VitaliteitVitaliteit steeds belangrijker

Mensen moeten steeds langer doorwerken en flexibeler zijn. Dit vraagt heel wat van medewerkers. Vitaliteit komt hierdoor steeds hoger op de agenda te staan. Coaching kan bij uitstek een belangrijke bijdrage leveren om medewerkers gezond, productief en tevreden te houden. Ik gebruik coachtechnieken die stress verlagend werken, focus vergroten en creativiteit & flexibiliteit stimuleren.

Zo vraag je subsidie aan

Op de website van SZW staan de aanvraagcriteria. Coaching kan vallen onder de speerpunten ‘gezond en veilig werken’,  ‘leercultuur voor werknemers’ en ‘interne en externe mobiliteit’. Randvoorwaarden zijn dat jouw bedrijf minimaal 2 werknemers in dienst heeft en dat het project voor maximaal 12 maanden gesubsidieerd mag worden.

Bekijk de volledige subsidieomschrijving hier en vraag het vanaf 19 oktober aan. Een mooie kans om coaching aan te bieden voor een zacht prijsje. Heb je hulp nodig bij de aanvraag of wil je sparren over de opzet van het project? Neem dan contact met mij op.

 

Berg op Coaching Duurzame inzetbaarheid